Milla headshot
[ February 26, 2020 by wcopascandinavia 0 Comments ]

Milla Prøitz

Kategori og klasse

Dans

Personlig informasjon

Milla Stryger Prøitz, 20 år fra Oslo (Nordre Aker bydel). Hun startet å danse urbane dansestiler som seksåring ved Oslo Streetdance Studio, men begynte å ta klasser jevnlig i uka fra og med 16-års alderen ved Quick Style Studio i Oslo. Den aller første musikkvideoen hun fikk jobbe med var gjennom dette studioet, med Marcus & Martinus´ sang “Dance with you” med nå 39 millioner views på YouTube. Likevel er oppdraget hun hadde det aller mest spennende da Milla fikk jobbe med Karpe Diem og deres første spillefilm “Adjø Montebello”. Hun var både danser og hadde en rolle som en del av en grise-jury. Denne unike spillefilmen ble vist på kino over hele Norge i 2017.

Høsten 2018 utdannet hun seg ved Flow Dance Academy i Oslo, den beste danse utdanningen i Norge innenfor urbane dansestiler.

Milla var medlem av dansecrewet Dancing Youth hvor de under Oxlo fremførte et danse show inne på Rådhuset. Hun var også med i Unity Crew, med dem sto hun som danser på sitt første store scene med rundt 20 000 seere, på Rådhusplassen under arrangementet Mela Festivalen 2017. Senere deltok de i konkurransen holdt i Dansens Hus; Measure your Crew.

Før dette var Milla en av få dansere som var med i Isac Elliott´s musikkvideo for “Mouth to mouth”, og sommeren 2017 ble hun kontaktet av en av sjefene ved det første studioet hun danset ved (Oslo Streetdance Studio, som nå heter The Studio Fitness & Lifestyle) som ønsket Milla til å være bakgrunnsdanser under live konserten Oslo Sommertid. Dette var med Isac Elliott som hadde over 30 000 i publikum på Voldsløkka.

Milla går nå sitt første år ved Bårdar Akademiet under det to-årige studiet i kommersiell dans, med fordypning i hip hop.

 

Lena Christine Iversen med bakgrunn (2)
[ January 29, 2020 by wcopascandinavia 0 Comments ]

Lena Christine Iversen

Kategori og klasse

DansJazz, Lyrical og open

Personlig informasjon

Lena er 30 år, kommer fra Sarpsborg og er en profesjonell danser.

Dans er hennes lidenskap! Og hun elsker å uttrykke seg igjennom dans! Det å formidle ulike følelser, stemninger, budskaper og historier igjennom dansen er viktig for henne.

Lena har danset ballett fra hun var liten og jazz fra hun var 12 år. Da hun var 15 år ble Lena etter en audition plukket ut til å være med i Danseverkstedet i Sarpsborg hvor hun og de andre som ble plukket ut skulle skape et eget hip hop crew. Lena lærte ulike sjangre innen hip hop dans, og de som crew danset på forskjellige scener i Østfold. Like etter begynte hun på videregående, og der gikk hun danselinjen. Etter videregående begynte hun på Norges Dansehøyskole, og etter endt utdanning fikk Lena en Bachelor i dans og pedagogikk. På høyskolen valgte hun jazzdans som hovedfag, men de hadde også mye ballett og litt andre dansestiler som moderne dans, hip hop, stepp, afrikansk dans, litt akrobatikk og pardans. Men det er jazz sjangeren hun har funnet seg selv i som danser, og som hun driver mest med den dag i dag. En tid etter høyskolen begynte Lena også med latino dans og pole fitness. Pole fitness driver hun fortsatt med, og det har blitt en lidenskap ved siden av dansen.

Lena har vært med på ulike shows, oppvisninger og forestillinger i forbindelse med dansingen i fritiden og de skolene hun har gått på. Hun har blant annet hatt hovedrollen i en ballettforestilling i forbindelse med Sarpsborg kulturskole, og hun har hatt et par sentrale roller på to ulike forstillinger med Norges Dansehøyskole. I tillegg har hun undervist i dans hele veien siden høyskolen. Lena underviser i jazzdans og ballett, og har undervist litt i hip hop tidligere, og jobber nå også som trenings instruktør. 

Etter å stort sett ha fokusert på å undervise i dans etter høyskolen, er hun nå veldig klar for å være med i Wcopa 2020, og heretter fokusere mer på egen dansing!

viljar grinde 6
[ January 3, 2020 by wcopascandinavia 0 Comments ]

Viljar Grinde

Kategori og klasse

Dans: Hip hop, open og moderne

Personlig informasjon

 

Viljar Grinde, er 16 år og kommer fra Leikanger i Sogn og Fjordane. Interessen for matematikk og naturfag gjør når at han nå går videregående ved Norges Realfags Gymnas i Bærum.

Han ble introdusert for dans i 8.klasse gjennom organisasjonen Dans Uten Grenser (DUG). Etter et inspirerende år som elev var han fast bestemt på å bli instruktør selv. Han har nå danset for DUG i 3 år, og i 2 av dem som instruktør. Gjennom disse årene har han vert med på elevfremføringer, flere lokale fremføringer i offentlig regi og en fylkesturne med DUG. I tillegg har han mellom annet vert med på UKM i eget fylke vinteren 2019. 

Dans for Viljar er blitt en lidenskap som krydrer hverdagen på en meningsfull måte. Det gir muligheter for å skape, utvikle og formidle utrykk både for han selv og andre. 

Han er alltid på jakt etter nye spennende danse-og utviklings miljø og han utaler at WCOPA vil bli en unik dansereise i løpet av 2020.

 

 

Lea
[ December 16, 2019 by wcopascandinavia 0 Comments ]

Lea Herland

Kategori og klasse

Dans: Contemporary/Modern, Hip hop og Open

Personlig informasjon

Lea Herland, er 15 år og kommer fra Atløy i Sogn og fjordane.
Lea var med i fjor på WCOPA 2019, noe hun syntes var utrolig gøy og lærerikt! 

Hun kom hjem med et samarbeid med KK Production der en av dommerne Persiana Dulo som driver KK Production ønsker å lage en musikkvideo sammen med Lea. De skal spille inn musikkvideo til sommeren en uke før konkuranssen starter.

Hun har danset i Dans uten grenser i 10 år og er utdannet ung-til-ung formidling instruktør innenfor Dans uten grenser. Når hun var 9 år gammel vant hun en danse konkurranse på barne-Tv kanalen Nickelodeon. Dansen ble vist på tv i 2 måneder.

Lea startet på ballett for 3 år siden(4. året nå) Hun var med på Nøtteknekkeren for noen år tilbake og skal framføre nøtteknekkeren med Danseverkstedet (balletten) nå i desember:)

Forrige høst begynte de i «Dans uten grenser» med en fylkesturné som de viste fram i oktober! Fylkes turneen ble vist seks ganger over 2 helger, i Sogn og fjordane.

Lea hospiterte nå nylig på Otto treider sin danselinje på Bårdar.

Hun hospiterte på Musikk, Dans og Drama på Firda vgs.I tillegg har hun danset på forskjellige lokale arrangement og deltatt på diverse «danse-workshops»

Nå er hun klar for WCOPA 2020!

Du kan støtte Lea: https://www.spleis.no/project/95691