max3
[ March 4, 2020 by wcopascandinavia 0 Comments ]

Maximilian Johnson

Kategori og klasse

Skuespill: 

Personlig informasjon

Maximilian Johnsson, är 21 år gammal och kommer från Stockholm. Han har hållit på med teater sedan han var 12 år och till vardags är Maximilian med och driver en teatergrupp som heter Konstnärshämnden. Via Konstnärshämnden har han varit delaktig i ett par interaktiva föreställningar på The Viking Museum i Stockholm. 2018 satte de också upp en egenskriven pjäs på Momentteatern. Sommaren och hösten 2019 spelade han Abbe på Astrid Lindgrens Värld och sedan dess har han medverkat i ett par olika kortfilmer. 

I utbildningsväg gick Maximilian gymnasiet på Stockholms Estetiska Gymnasiet och sedan ett år på Calle Flygare Teaterskola. I nuläget studerar han skrivande på distans.

För Maximilian är scenen en livsviktig plats för kreativt utlopp och ett mål han arbetar för konstant är dess utveckling till en mer inkluderande och tillgänglig plats för fler. 

miranda7
[ March 4, 2020 by wcopascandinavia 0 Comments ]

Miranda Nyman

Kategori og klasse

Skuespill: 

Personlig informasjon

Jag är en glad och social tjej på 20 år, är född i Stockholm och bor även där nu, men har under stor del av mitt liv bott i Dalarna, Falun. Gått musikallinje på Kulturama under gymnasiet och fortsatte en eftergymnasial utbildning på samma skola inom musikal. Där jag nu går mitt andra och sista år. Lever för både sång, dans och teater, och har hållit på med det så länge jag kan minnas. Men det är skådespeleriet som står mig varmast om hjärtat! Kan inte se mig själv hålla på med något annat än skådespeleri, är verkligen det bästa jag vet! När jag gick i mellanstadiet var jag med i en musikalgrupp där vi satte upp barnmusikaler, en av dom vi satte upp var ”Folk och rövare i Kamomilla stad” där jag spelade Jesper, en av rövarna. Under min gymnasietid satte vi upp många olika sorters föreställningar. T.ex, varje år runt jul satte vi upp en stor julföreställning där vi framförde både dans, teater och musikalnummer. Under mitt första år på den utbildning jag går just nu så satte vi upp en kortare version av Hamlet, där vi la in sång och dans, där spelade jag Ophelia. Samma år var även jag och min klass med i ensemblen för de som gick år tvås slutproduktion. Där vi satte upp ”Made in Dagenham”, en rätt nyskriven musikal från England som aldrig hade spelats i Sverige, så vi fick ha Sverige premiär! Nu när jag går år två, är vi i full gång med vår slutproduktion, vi sätter upp en av Stephen Sondheims första musikaler ”En kul grej hände på väg till forum”, där jag spelar Hera, vi har gjort en ”gender swap” på hela musikalen så min rolls namn är i original Hero. Den har premiär i maj.

Marthe8
[ February 20, 2020 by wcopascandinavia 0 Comments ]

Marthe Løvik Markussen

Kategori og klasse

Skuespill: 

Personlig informasjon

Marthe Løvik Markussen, 23 år og kommer fra Bergen, men bor nå i Kristiansand der hun studerer Master i Kunstfag. Hun fullførte sin Bachelor som faglærer i Teater før sommeren i fjor, og likte seg så godt at hun ville studere videre. Marthe har igjennom de siste fem årene skjønt at skuespill og teater er det hun vil jobbe med. Det hele begynte når hun og bestevenninnen meldte seg inn i Hjelmåsrevyen når de var 18 år gamle. Deretter meldte de begge på Bømlo Folkehøyskole der de studerte Musikal og Teater. Det var nok her Marthe virkelig skjønte at skuespill er det hun vil fortsette med. Så etter et år på folkehøyskole søkte hun seg inn på Universitetet i Agder på Bachelorgraden i Faglærer i Teater. 

Dette er noen av oppsetningene Marthe har vært med på: “Den store fargeslukeren”, “Hår” (Hair,) “They shoot horses, don`t they?,” “In Virtual world”(eksamensoppsetning,) “Hysj” (eksamensoppsetning,) “For andre ting” (med Andre Eiermann.) Filmen “Head, Fingers, Nails and Toes” (eksamensoppsetning.) 

Utenom skolen jobber hun med Murder Mystery (TeamQuest) og har vært med på flere oppsetninger der. I høysesongen (April/Mail – September) er hun med som skuespiller i Dyreparken, i Kaptein Sabeltanns verden. 

Marthe og noen medstudenter startet også et teaterkompani, H.I.M.L.Å, der de satte opp et pop-up skrekk-kabinett “House of Horror,” som ble en stor suksess i Kristiansand, og som er noe de ønsker å fortsette med i fremtiden. 

Du kan støtte Marthe ved å donere/sponse henne på: https://www.spleis.no/project/98673 

N (57)
[ November 26, 2019 by wcopascandinavia 0 Comments ]

Nathalie Stahl

Kategori og klasse

Skuespill: Acting for television, comical,Dramatic

Personlig informasjon

 

Nathalie Stahl, är 17 år och fyller 18 år i slutet av Februari 2020. Hun bor i Hofterup som tillhör Kävlinge Kommun och ligger nära havet (Öresund). 

Nathalie går 2:a året på gymnasiet i Lund. Skolan heter Spyken och är en av Lunds äldsta gymnasieskolor. Programmet hun går är Estetiska med inriktning Teater.  

Teater har varit en stor del av Nathalie liv sedan hon var 8 år. Då började hon på Kävlinge Kommuns Kulturskola i teaterklass. 2015 var hun mogen för att gå vidare, och efter ett sommarläger, SommarLukkan, bestämde hun seg för att börja i Teaterföreningen LUKKAN i Lund. Lukkan är en väldigt aktiv förening med goda vitsord, och får ofta frågan om samarbeten från Kommuner, andra föreningar och teatrar. Till exempel fick vi förfrågan från Uppåkra Arkeologiska center om ett samarbete inför Vendeltida Dagarna i Augusti. Barnboksförfattaren Martin Widmark, känd för sina böcker om Lasse Majas Detektivbyrå och Halvdan Viking, var delaktig i projektet, och hade skrivit manus till föreställningen.  

https://www.sydsvenskan.se/2019-08-22/premiar-for-nyskriven-pjas-om-asagudar-pa-uppakra?redirected=1 

https://lund.lokaltidningen.se/nyheter/nyheter_staffanstorp/2019-08-26/-Tusentals-str%C3%B6mmade-till-Vendeltidsdagarna-5620611.html

Teaterföreningen LUKKAN har egna uppsättningar som spelas varje vår på någon av scenerna i Lund eller Malmö. I år har de en ny grupp som har en lite mer professionell inriktning och de kommer att medverka i LÄNK 2020. 

Nathalie är även hjälpledare för en av grupperna med lite yngre medlemmar, där jag skriver manus, är behjälplig med framför allt improvisationsövningar och en hjälpande hand till ordinarie ledare. 

i 2020 skal Nathalie produsere en film som handlar om ett gäng ungdomar och den film hon nu ska spela in är den första i en trilogi. Nathalie har själv skrivit manuset, och de kommer att spela in filmen i Lund, Hofterup och Landskrona vecka 44, under. Nathalie  kommer själv att spela en av rollerna och vara projektledare. 

Just nu är Nathalie med i en produktion som spelas in och kommer att sändas i SVT januari 2021 – Tunna blå linjen. Hun er også med i en annen produksjon som Heter Eagles.