Notice: getimagesize(): Read error! in /home/2/w/wcopascandinavia/www/new/wp-content/plugins/genesisexpo-core/includes/aq_resizer/aq_resizer.php on line 121
[ August 31, 2021 by wcopascandinavia 0 Comments ]

Miranda Nyman

Kategori og klasse

Skuespill: 

Personlig informasjon

Jag är en glad och social tjej på 20 år, är född i Stockholm och bor även där nu, men har under stor del av mitt liv bott i Dalarna, Falun. Gått musikallinje på Kulturama under gymnasiet och fortsatte en eftergymnasial utbildning på samma skola inom musikal. Där jag nu går mitt andra och sista år. Lever för både sång, dans och teater, och har hållit på med det så länge jag kan minnas. Men det är skådespeleriet som står mig varmast om hjärtat! Kan inte se mig själv hålla på med något annat än skådespeleri, är verkligen det bästa jag vet! När jag gick i mellanstadiet var jag med i en musikalgrupp där vi satte upp barnmusikaler, en av dom vi satte upp var ”Folk och rövare i Kamomilla stad” där jag spelade Jesper, en av rövarna. Under min gymnasietid satte vi upp många olika sorters föreställningar. T.ex, varje år runt jul satte vi upp en stor julföreställning där vi framförde både dans, teater och musikalnummer. Under mitt första år på den utbildning jag går just nu så satte vi upp en kortare version av Hamlet, där vi la in sång och dans, där spelade jag Ophelia. Samma år var även jag och min klass med i ensemblen för de som gick år tvås slutproduktion. Där vi satte upp ”Made in Dagenham”, en rätt nyskriven musikal från England som aldrig hade spelats i Sverige, så vi fick ha Sverige premiär! Nu när jag går år två, är vi i full gång med vår slutproduktion, vi sätter upp en av Stephen Sondheims första musikaler ”En kul grej hände på väg till forum”, där jag spelar Hera, vi har gjort en ”gender swap” på hela musikalen så min rolls namn är i original Hero. Den har premiär i maj.

[ August 30, 2021 by wcopascandinavia 0 Comments ]

Maximilian Johnson

Kategori og klasse

Skuespill: 

Personlig informasjon

Maximilian Johnsson, är 21 år gammal och kommer från Stockholm. Han har hållit på med teater sedan han var 12 år och till vardags är Maximilian med och driver en teatergrupp som heter Konstnärshämnden. Via Konstnärshämnden har han varit delaktig i ett par interaktiva föreställningar på The Viking Museum i Stockholm. 2018 satte de också upp en egenskriven pjäs på Momentteatern. Sommaren och hösten 2019 spelade han Abbe på Astrid Lindgrens Värld och sedan dess har han medverkat i ett par olika kortfilmer. 

I utbildningsväg gick Maximilian gymnasiet på Stockholms Estetiska Gymnasiet och sedan ett år på Calle Flygare Teaterskola. I nuläget studerar han skrivande på distans.

För Maximilian är scenen en livsviktig plats för kreativt utlopp och ett mål han arbetar för konstant är dess utveckling till en mer inkluderande och tillgänglig plats för fler.