Marthe Løvik Markussen

Kategori:
Skuespill
Alder:
23
Land:
Norge
E-post:
marthe.l.m@hotmail.com
Kategori og klasse

Skuespill: 

Personlig informasjon

Marthe Løvik Markussen, 23 år og kommer fra Bergen, men bor nå i Kristiansand der hun studerer Master i Kunstfag. Hun fullførte sin Bachelor som faglærer i Teater før sommeren i fjor, og likte seg så godt at hun ville studere videre. Marthe har igjennom de siste fem årene skjønt at skuespill og teater er det hun vil jobbe med. Det hele begynte når hun og bestevenninnen meldte seg inn i Hjelmåsrevyen når de var 18 år gamle. Deretter meldte de begge på Bømlo Folkehøyskole der de studerte Musikal og Teater. Det var nok her Marthe virkelig skjønte at skuespill er det hun vil fortsette med. Så etter et år på folkehøyskole søkte hun seg inn på Universitetet i Agder på Bachelorgraden i Faglærer i Teater. 

Dette er noen av oppsetningene Marthe har vært med på: “Den store fargeslukeren”, “Hår” (Hair,) “They shoot horses, don`t they?,” “In Virtual world”(eksamensoppsetning,) “Hysj” (eksamensoppsetning,) “For andre ting” (med Andre Eiermann.) Filmen “Head, Fingers, Nails and Toes” (eksamensoppsetning.) 

Utenom skolen jobber hun med Murder Mystery (TeamQuest) og har vært med på flere oppsetninger der. I høysesongen (April/Mail – September) er hun med som skuespiller i Dyreparken, i Kaptein Sabeltanns verden. 

Marthe og noen medstudenter startet også et teaterkompani, H.I.M.L.Å, der de satte opp et pop-up skrekk-kabinett “House of Horror,” som ble en stor suksess i Kristiansand, og som er noe de ønsker å fortsette med i fremtiden. 

Du kan støtte Marthe ved å donere/sponse henne på: https://www.spleis.no/project/98673