FAQ
Ofte Stilte Spørsmål

Konkurransen arrangeres hvert år i Hollywood, Los Angeles, hvor deltakerne bor på Westin Hotel i Long beach.

Gode ferdigheter innenfor sitt talent som blant annet teknikk, formidlingsevne, stor potensiale og ikke minst drivkraft.

Målet er å skape det ultimate, internasjonale Olympiade- stilen der konkurransen for scenekunstnere med vekt på nøyaktig, proffesjonell, underholdning, utdanning og erfaring.

VM i utøvende kunst ble lansert etter at OL i 1984 ble arrangert i Los Angeles. Mens han så på de ulike spennende hendelsene, ble Mr Griff O`Neil slått med en stor uoverensstemmelse: Det var et konkurransedyktig uttak for talentfull ungdom- en måte å vise verden deres velutøvde ferdigheter- det var bare begrenset til sangere, dansere, skuespillere, modeller og musikere, trodde O`Neil, fortjente absolutt en egen OL. Dermed ble VM i utøvende kunst innviet.

Som i OL for idrettsutøvere, er det de beste aspirerende talentene og konkurrentene fra lisensierte land, som er kvalifisert og invitert. Hver deltaker som deltar i VM i performing arts- systemet, blir screenet, kvalifisert og valgt ut under spesifikke retningslinjer fastsatt av WCOPA, Dette blir utført av speidere og lisensierte nasjonale direktører fra de inviterte landene. Søkere som er aktuelle blir først invitert til en audition (Etter at man har sendt inn en søknad eller meldt seg på) , hvis man går videre, blir det et intervju før det endelig valget blir tatt om man blir tatt med til å representere landet sitt.

Hvert land har en lisensavtale med VM for utøvende kunst (WCOPA) for å velge og sende et lag årlig til WCOPA. Kostnadene er basert på utgiftene knyttet til å sende laget til Hollywood, som for eksempel reise, hotell, administrasjon,oppfølging etc. Mange lag sikrer sponsorer for å hjelpe med kostnadene. Noen regjeringer bistår med kostnadene ved å sende lag. Andre igjennom personlig innsamling, eller at deltakeren selv dekker kostnadene ved å søke stipender og sponsorer. Endel velger å dekke kostnadene selv!

Arrangementet begynner med en fargerik åpningsseremoni hvor hvert lands talentteam viser stolthet i å representere sine respektive land.

Deltakere konkurrerer som enkeltpersoner og/eller grupper, men representerer deres land som et lag. Dommerne som dømmer i konkurransen er eksperter innenfor underholdningsbransjen i Hollywood og evner å samarbeide internasjonalt for en mer sjelden, ekstraordinær global opplevelse.

WCOPA er stolte samarbeidspartner med skoler som New York film Academy, New York Conservatory, Debbie Allen Dance Company, Dance Complex Etc og disse deler ut tilsammen 500.000.00 USD i stipend for videreutdanning. I underholdningsindustrien, er en privilegert Worldstars Boot Camp holdt før starten av konkurransen delt inn i fire spor (dans, skuespill, musikk og modell). Disse sporene blir undervist av topp instruktører og utøvere i Hollywood. I løpet av de tolv timene av treningen vil man lære uvurderlige tips om virksomheten og hva som trengs for å gjøre det i bransjen.