WCOPA
WORLD CHAMPIONSHIP OF PERFORMING ARTS

Sangere, musikere, dansere, Varierte artister som blant annet: (tryllekunstnere, Contortion artist, Aerial osv), skuespillere, modeller og grupper (dansegrupper, sanggrupper, band, kor etc), er klare til å konkurrere for dommere i underholdningsindustrien ved den 25. årlige verdensmesterskapet i Performing Arts (WCOPA), Hollywood, California at Disney. Dette er OL i scenekunst som er den eneste type konkurransen i verden der du får møte dommere og coacher i Hollywood bransjen som har jobbet med de største i verden som blant annet Michael Jackson, Janet Jackson, Ariana Grande, Phil Collins, Nelly furtado osv. 

Ved å representere Norge eller Sverige må man fylle ut vår påmeldingsskjema eller sende søknad, CV og evt link til noe materiale (Hvis du har) til kontakt@wcopascandinavia.com.

De aktuelle får en invitasjon til en audition og intervju før det blir tatt en endelig vurdering om du blir tatt ut som deltaker for Norge eller Sverige. Er du den heldige utvalgte, så starter prosessen frem mot Hollywood.

Vi går igjennom Pr og markedsføring. Hvilken veier man må gå for å skaffe seg sponsorer/stipender/Crowd funding.

Intervju veiledning for avis, radio og TV. 

Vi samler lagene til et Informasjonsmøte og fremvisning i Oslo før vi reiser til Hollywood 

9 dager i Hollywood der vi skal ha 1 gjennomkjøring av dine kategorier for siste justeringer før konkurransen starter, 12 timer med boot camp med kjente dommere som har jobbet mange år i bransjen og som vil gi deg kunnskapen, og kompetansen om hvordan bransjen fungerer. Åpningsseremoni der alle landene går i parade. Kick off, Finaleshowet, Avsluttningsfesten, en dag med nettverk der du kan få møte alle dommere, coacher, agenter, management, produsenter osv og få tilbakemeldinger, gi din CV og finn ut hva slags muligheter som er der for deg.

Vinne medaljer, Priser og stipend til flere skuespill og danseskoler samt muligheten til å få platekontrakt. Dette er ikke bare en konkurranse, men også en showcase og det er det som gjør WCOPA unikt. 

Hvem ser vi etter?

Vi ser først og fremst etter deg med lidenskap for talentet ditt, drivkraft, jobber smart, riktige holdninger, konkurranseinstinkt og er villig til å stole på prosessen frem mot konkurransen. 

Pågangsvilje og ha tro på deg selv er nøkkelen til suksess. Vi sitter med mulighetene som kan fremme din karriere og få mer erfaring som du kan vokse på. Få fullt utbytte av ditt potensiale så vil vi gjøre det vi kan for å utnytte dine sterke sider innenfor kunsten du er god på.

Kriterier:
 • Alder: Junior 5-15 år og Senior 16+ år  
 • Talent i en eller flere kategorier innenfor scenekunst som Sang, dans, skuespill, instrumentalist, modell og variert artist
 • Pågangsvilje, drivkraft og motivasjon 
 • Evnen til å jobbe selvstendig
 • Formidlings evne
 • Stole på prosessen frem mot Hollywood  
Er du denne personen?

Hvis du føler for å ta det neste steget i livet ditt og gi deg selv en sjanse for å skape flere muligheter innenfor bransjen nasjonalt og internasjonalt og få en opplevelse for livet, lærdom, erfaringer, nye venner, muligheter for å gå på skoler i USA, bygge nettverk, ikke være redd for å bli intervjuet i aviser/radio/TV, positivt innstilt og er villig til å ta imot råd, kunnskap og kompetanse fra oss. Da er DU den vi ser etter!!!

Hva du selv må gjøre

Som artist, danser, skuespiller osv i Wcopa Scandinavia vil du konkurrere med veldig mange fra hele verden. Du må skaffe deg kunnskap og forberede deg i god tid før du kommer til Hollywood. Dette for å være trygg på gjennomføringen av en god presentasjon på scenen. 

Være aktiv på sosiale medier, sende oss materiale av det du skal gjøre i USA (maks 2 ganger) før vi reiser til Hollywood. Vi gir deg tilbakemeldinger og vil veilede deg i gjennom hele prosessen. Vi anbefaler at du skaffer deg sponsor for å dekke noe eller hele oppholdet i Hollywood. Vi liker å sammenligne dette med toppidrett. Petter Northug og Cecilie Brækhus har trent knallhardt i årevis, men for å komme så langt er det ikke kun trening som må til. De har måtte gå i møter med potensielle sponsorer for å få finansiert utstyr og trening. 

Vi anbefaler også at du tar privattimer med en lærer som er god i faget du skal konkurrere i ved siden av en del egentrening. Alt dette er nøkkelen til suksess!

Skaff deg presse

Du må gå til din lokale presse (aviser, radio, TV) og fortelle at du er deltaker i World Championsship Of Performing Arts. Presseoppslag vil hjelpe deg med å bli attraktiv for en mulig sponsor. Vi har 90 prosent statistikk for våre deltakere som får minst et intervju med enten avis eller radio. Nå tenker du sikkert følgende. Hvorfor skal pressen være interessert i meg som ikke er en kjendis? Svaret vi kan gi deg er dette:Lokalpresse vil se på deg som en fin representant for sin by, sin kommune, sitt fylke. Dersom du er glad og positiv person, vil de elske å intervjue deg.

Sponsoravtale

Når du lager en avtale med en sponsor, kan du blogge/vlog om deres produkter/tjenester. Sponsor logo som du får vil være synlig på vår hjemme side i flere år fremover, promotering i sosiale medier ikke bare av deg,men vi promoterer også fra våre sosiale medier. 

Stipend og crowdfunding som blant annet spleis er også en måte å få dekket noe av dine utgifter for din deltakelse i World Championsship Of Performing Arts. Sponsorene kan gi deg produkter og tjenester i tillegg, dersom de vil at du skal prøve disse. 

Våre deltakere for WCOPA 2019 har fått 34 sponsorer, 2 stipender fra kommunen og 7 deltakere ble støttet igjennom spleis. En god økning fra 2018.

WCOPA fra påmelding til finalen
 • Melde deg på
 • Audition
 • intervju
 • Velkomst pakken 
 • Første samtalen om markedsføring, sponsor og det å gjøre et intervju
 • Promotering av deg i sosiale medier 
 • Sende inn materialer av det du skal gjøre i Hollywood (2 ganger) å få tilbakemeldinger
 • Fremvisning og praktisk informasjon i Oslo av det du skal gjøre i Hollywood  (1 mnd før avvreise)
 • Bootcamp ( valgfritt ) 
 • Bli tatt imot i LA og kjørt til Hotell (valgfritt)
 • En gjennomkjøring av kategoriene pr deltaker
 • Åpningsseremoni i Disneyland
 • Boot camp i 12 timer med anerkjente coacher i Hollywood
 • Mesterskap runde 1 og 2 
 • Semifinale 
 • Nettverk møte med dommere og coacher fra Hollywood bransjen 
 • Finalen 
 • VIP fest for finale vinnere 
 • Avsluttningsfesten 
PÅMELDING
Meld deg på WCOPA 2020