No products in the cart.

WCOPA
WCOPA Scandinavia - Hvor Lidenskapen Dyrkes

Vi i WCOPA Scandinavia søker etter deg som har driv, lidenskap og ikke minst talentet til å vise hva du er god for på en av de største scenene i Hollywood. Her vil du få muligheten til å, ikke bare vinne gull, men også akselerere din kreative karriere!

5
Skuespillere
4
Dansere
2
Vokalister
2
Modeller
1
Varieties
1
Musikere
HVEM
Står bak WCOPA Scandinavia?

Kjetil Paulsen og André Santagati. Menneskene som gjør WCOPA Scandinavia mulig. De har et mål for organisasjonen, og det er å få uoppdagede talenter; og de som virkelig brenner for lidenskapen, til å nå sitt ytterste potensiale.

André Santagati, Kjetil Paulsen photo: Per Heimly https://perheimly.no/
FAQ
Ofte Stilte Spørsmål

Konkurransen arrangeres hvert år i Hollywood, Los Angeles der deltakerne bor på 4 stjernes hotell.( https://www.hyatt.com/en-US/hotel/california/hyatt-regency-orange-county/alica/special-events

Gode ferdigheter innenfor sitt talent som blant annet teknikk, formidlingsevne, drivkraft,Utstråling og evne til å jobbe selvstendig!

Du kan enten melde deg på HER –

Eller ta kontakt via våre sosiale medie profiler IG/FB @wcopascandinavia.
Eller sende mail til wcopascandinavia@gmail.com hvor du skriver en søknad og legger ved CV, samt det du evt. har av materiale fra tidligere.

Målet er å skape en internasjonal konkurranse. OL i scenekunst der konkurransen for scenekunstnere legger vekt på profesjonalitet, underholdning, utdanning og erfaring. 

VM i utøvende kunst ble lansert etter at OL i 1984 ble arrangert i Los Angeles. Tidligere administrerende direktør for miss universe, Mr Griff O`Neil mannen bak WCOPA, valgte å starte opp denne konkurransen for 23 år siden. Han ble inspirert av OL i 84 og følte at scenekunst fortjener like mye oppmerksomhet som alle andre idretter. Med mange år i modellbransjen ville han nå skape et konsept basert på OL der scenekunstnere deltar i forskjellige grener innenfor sitt talent som sangere, dansere, skuespillere, modeller, musikere og varieties talenter. O`Neil mener at disse fortjener et eget OL og da ble OL i utøvende kunst innviet.

Som i OL, er det de beste aspirerende talentene og konkurrentene fra land kvalifisert og invitert. Hver deltaker som deltar i VM i performing arts- systemet, gjør audition, kvalifiseres og velges ut under spesifikke retningslinjer fastsatt av WCOPA, og utført av speidere og lisensierte nasjonale direktører fra de inviterte landene. Søkere som er aktuelle blir først invitert til en audition, så hvis man går videre, blir det et intervju før det endelige valget om man blir tatt med til å representere landet sitt blir tatt.

Hvert land har en lisensavtale med VM for utøvende kunst “WCOPA” for å velge og sende et lag årlig til WCOPA. Kostnadene er basert på utgiftene knyttet til å sende laget til Hollywood, som for eksempel reise, hotell, arrangement utgifter, administrasjon, oppfølging å kostnadene ved å ha med to direktører de 9 dagene arrangementet foregår . Mange lag sikrer sponsorer for å hjelpe med kostnadene, andre igjennom personlig innsamling, noen betaler utgiftene selv mens andre søker stipender og støtte fra blandt annet kommunen eller legater. Endel søker sponsorer og bruker spleis med stor suksess.

Hva som er inkludert i deltakelsen:

 • Arrangementavgifter
 • Opphold (9 netter på et 4 stjerners hotel) i Hollywood at Disney https://www.hyatt.com/en-US/hotel/california/hyatt-regency-orange-county/alica/special-events i Los Angeles, USA
 • Alle events, workshops og kurs i Hollywood er inkl.
 • Få en komplett profil på wcopascandinavia sin hjemmeside med muligheter for å ha din egen showreel/presentasjonsvideo, CV, link til alle dine sosiale medier og et proft headshot. (Muligheter for rabatterte løsninger for egen nettside og eller headshots).
 • Strategisk oppløp mot konkurransen i Hollywood.
 • Hjelp til å finne din unike posisjon, for å kunne utmerke seg
 • Muligheter for mediedekning i avis, radio og tv 
 • Muligheter for å få sponsorer, stipend etc 
 • Orienteringssamtale  
 • 1 dag med fremvisning i Oslo av det du skal gjøre i Hollywood med tilbakemeldinger og justeringer.
 • 2 oppdatering på deltakerens profil på web side opptil 1 år etter konkurransen.
 • Promo- og markedsføringshjelp 
 • PR samtale
 • Sponsor veiledning 
 • Buss LAX- Hotel (Valgfritt og egne priser for transport)
 • Landslagsdrakt
 • Landslags lederne er tilgjengelig under hele Hollywood oppholdet i de 9 dagene. 
 • Gjennomkjøring av dine kategorier 3-4 timer med landslags lederne
 • Direktørene er tilgjengelig ved spørsmål 
 • Kick off og avsluttningsfest 
 • Finaleshowet
 • VIP fest der du får mingle med dommere, coachene og direktørene (Kun for vinnere av finalen)

Prisen for alt dette: Kr 17 389.- pluss 1 031 USD for hotell 9 netter
(fly og mat under hele oppholdet er ikke inkludert i prisen)

NEI , For det første så har vi som castere for det Norske og Svenske landslaget klare instrukser for utvelgelsen, og vi setter også mye stolthet i det å velge de beste av de beste . Vi er ute etter Finalister som har et eksepsjonelt talent innen sin scenekunst og som kan repressentere de nordiske landene på best mulig måte!

Arrangementet begynner med en fargerik åpningsseremoni hvor hvert lands talentteam viser stolthet i å representere sine respektive land. 

Deltakere konkurrerer som enkeltpersoner og grupper, men representerer deres land som et lag. Dommerne i konkurransen er eksperter innenfor underholdningsbransjen i Hollywood og har evnen til å samarbeide internasjonalt for en mer sjelden, ekstraordinær global opplevelse.

WCOPA er stolte samarbeidspartner med skoler som New York film Academy, New York Conservatory, Debbie Allen Dance Company, Dance Complex osv og disse deler ut til sammen 500.000 USD i stipend for videreutdanning. I underholdningsindustrien, er en privilegert Worldstars Boot Camp holdt før starten av konkurransen som er delt inn i fire kategorier (Dans, skuespill, musikk og modell). I disse kategoriene blir man undervist av topp instruktører og utøvere i konkurransen. I løpet av de tolv timene av treningen vil man lære uvurderlige tips om virksomheten og hva som trengs for å gjøre det bra i bransjen.

Det er 6 hovedkategorier for senior konkurransen (alder 16 og over):
Sang, dans, skuespill, modell, instrumentalister og varierte artister:
SENIOR: (1) 16-17 (2) 18-24 (3) 25-29 (4) 30+

Det er 6 hovedkategorier for junior konkurransen (alder 5-15):
Dans, skuespill, sang, instrumentalister, modell og varierte artister:
JUNIOR: (1) 5-7 (2) 8-10 (3) 11-12 (4) 13-15

Konkurransen har stiler innenfor de ulike kategoriene. Skuespillere, dansere, sangere, modeller, instrumentalister og varierte artister og de kan velge fra en lang liste:

Skuespill: Klassisk, drama, komedie, moderne, TV og åpen

Dans: Akrobatikk, ballet, selskapsdans, Clogging, moderne, folkedans, Hip hop/funk, Jazz, lyrisk, musikal teater, åpen, stepp, sang og dans.

Modell: Uformelt, formelt, bikini, foto, spokesmodel, (reklame, pluss og petite er i tillegg til runway)

Vokal: Broadway, country, moderne, gospel, latin, åpen, opera, Egen skrevet låter, pop, R&B/soul/jazz, rap, rock, variert, sang i annen språk og sang med instrument.

Instrumental: Klassisk, moderne, jazz, åpen, Eget komponert

Varierte artister:  Aerial Hoop/trapeze, Aerial åpen, Aerial Silks/rope, Cortotion avansert, cortotion fleksibel dans, Cortotion åpen, ground åpen, ground over 3 rekvisitter, ground under 3 rekvisitter 

Noen av de 100 som kommer til konkurransen hvert år har jobbet mange år i Hollywood industrien. Noen av disse er blant annet:

 • Romeo Johnson som tidligere har vært vocal coach for the voice, jobbet med Michael Jackson, Janet Jackson og Stevie Wonder. 
 • Jeff Weber, tidligere produsent til Ariana grande har produsert over 180 cder. Vunnet 2 grammy og nominert til 7 grammy. 17 topp ti album og to nummer 1. 
 • Kenya Clay har vært dansekoreograf for tv-seriene Glee og how i met your mother. Hun har også jobbet med artister som Nelly Furtado, Black Eyed Peas og Mary. J. Blige
 • Liza Minneli har også vært dommer og regnes som et broadway ikon og som er en av de få som har vunnet Oscar, Emmy, Grammy og Tony Awards.
 • Christa Clayman som er medlem i LA model er regnet som nummer 1 runway agent i USA. Christa har utviklet og markedsført modeller til eksklusive kunder som Gucci, Christian Dior, Chanel, Louis Vuitton for å nevne noen. Hun er også programleder i hennes egen radio show The real runway with Christa Clayman.
 • Kristina Aglinz er multi medaljevinner og verdensmester i WCOPA 1998. Hun er regnet som Russlands nummer 1 jazzsanger, prisvinner som pianist, sanger, og komponist. Hun er skaper og direktør i Musical Festival Ultra Musica.
 • Michael Dameski som ble multi medaljevinner og verdensmester i WCOPA 2007. Han hadde hovedrollen som Billy i Billy Elliot the musical i Australia, på Broadway og var på nasjonal turne og hadde hovedrollen i Newsies på broadway og i disney filmen Newsies the musical.
 • James Charles fra Wilhelmina agent firma. Han er en av ekspertene i America`s next top model. Han har personlig funnet og utviklet modeller for store kampanjer i samarbeid med Prada og Calvin Klein. 
 • Pierre Parisien direktøren i Cirque du soleil. Han er for øyeblikket senior direktør i Cirque du Soleil showene i Las Vegas.
 • Mehdad Brooks berømt Calvin Klein modell. Spilte i Alan Ball`s HBO hit tv serien True blood. Image pris nominert for hans opptreden som Alfred Woodard`s sønn i ABC serien Desperate Housewives.
 • Anita Mann med seks Emmy nominasjoner og to Emmy priser. Anita er en av Amerika`s beste koreografer og live show produsent. Hennes kreditt inkluderer the Academy Awards, The Golden Globe Awards, The Academy of Country Music Awards, Miss America Pageant, The People`s Choice Awards, The Emmys.
 • Steven Dorff er en av verdens mest suksessfulle musikk komponist. NSAI Songwriter of the year. 40 BMI og 11 Billboard. Tre ganger Grammy nominasjoner, Emmy nominert for fem TV- komposisjoner, ni film sanger og topp ti hits. Flere av sangene hans har blitt sunget av de største artistene fra vår tid som blant annet: Barbara Streisand, Celine Dion, Whitney Houston, George Strait, Vanessa Williams pluss mange fler.

Dommerne ser spesielt etter karisma (the it-factor) Formidlingsevnen, teknikk, scene performance. Alle deltakere har max 60 sekunder pr opptreden og de med høyest poeng gj snitt av de 12 dommere som sitter i panelet vinner gull, sølv eller bronse i sin kategori. Ca 30 deltakere med høyest poengsum vil gå videre til semifinalen og der gjør du kun et opptreden. Alle semifinalister konkurrerer om en plass i det store finale showet der 3-5 i hver kategori med høyest poengsum går til finalen.

Personer fra underholdningsbransjen (agenter, regissører, managere, produsenter, plateselskaper, casting direktører, modell bransjen osv) er invitert som dommer, instruktør på bootcamp og casting i løpet av uken konkurransen pågår.

Som alle andre OL konkurranser kan man vinne gull, sølv og bronse medaljer for sine prestasjoner i de ulike grenene. Den deltakeren som kommer til finalen og blir Grand Champion of the World vinner en sponsor pakke til en verdi av kr 65 000.-

Denne inneholder blant annet:

 • Hotellopphold  for neste års WCOPA der du får muligheten til å opptre på de ulike arrangementet under konkurranse uken til en verdi av kr 10 000.-
 • Stipend til en verdi av kr 10 000.-
 • Anbefalingsbrev fra dommere som jobber i Hollywood bransjen som også skriver sine tilbakemeldinger på deg som scenekunstner 
 • Stor world champion trofè
 • Introduksjon på VIP festen med kjendis dommere og bransjefolk i Hollywood
 • Publisering og promotering: IWA Feature story, WCOPA spotlight article, og multi plattform sosiale medier kampanjer
 • Gave pakker fra sponsorer.
HAPPENINGS
Våre Tilbud og Kurs

Fra fjorårets konkurranse og frem til neste, så arrangerer vi i WCOPA Scandinavia kurs, workshops og events for våre spirende utøvere.

Arrangementer
Mer info kommer i løpet av 2022!
Workshops
Mer info kommer i 2022!
Coaching
Mer info kommer i 2022!
PÅMELDING
Meld Deg På WCOPA 2020